Rodenstock glas

Glasögonglas

Sala Optik använder glas från tyska Rodenstock. De är en ledande leverantör i världen av optiska glas. När vi provar ut glas från Rodenstock tar vi hänsyn till bärarens synvanor och anatomi redan från början, det ger en unik synkomfort och snabbare tillvänjning.

Helt rätt för dina individuella behov

När det gäller glasögonglas finns det stora skillnader i kvalitet. Med varumärket Rodenstock väljer du kvalitet, tradition och säkerhet. Dessa innovativa produkter är resultatet av mångårig forskning och revolutionerande teknik. Hantverkskunnande på högsta nivå, precisionsslipning, exklusiva material och innovativa ytbehandlingar gör att du kan känna dig trygg i ditt val.

Steglöst skarp syn med våra progressiva glas

Varje progressivt glas som vi provar ut är ett litet mästerverk. Det möjliggör ”flytande”, alltså skarpt seende på nära håll, mellanavstånd och långt håll utan störande skarvar i synfältet. Glasen har bearbetats så att de inte har några synliga kanter. Det har två avgörande fördelar: bär- och synkomforten är betydligt högre och dessutom ger glasögonen fri sikt till ögonen. Det är mycket snyggare.

När det gäller progressiva glas är det viktigt med en noggrann anpassning till glasögonanvändaren och de individuella synbehov som han eller hon har. Vi använder Rodenstocks unika 3D-mätsystem Impressionist för att optimera glasen till dina glasögon. Det ger ett optimerat synfält med minimala störningar och begränsningar.

Utnyttja din synpotential till 100% med BIG Vision

Med vår DNEye®-skanner kan vi mäta ögats avbildningsfel av högre och lägre ordning för långt och nära håll samt i förhållande till pupillens storlek. Detta helt automatiskt och med en extrem noggrannhet. Betydligt fler mätvärden än vanligt registreras, allt för att du ska kunna utnyttja din personliga synpotential till 100 %.

Tack vare Impression® med DNEye® ser du helt enkelt skarpare och mer kontrastrikt, vilket märks framför allt i skymningen. Högsta komfort och mycket bra kompatibilitet gör synupplevelsen perfekt. Därför betyder Rodenstock BIG Vision konceptet helt enkelt – bättre syn.

Läs mer här

Säkrare på vägen med Rodenstocks bilglasögonsyn

Säkerheten på våra vägar är beroende av mer än bara bilens prestanda och skickligheten hos föraren. En mycket viktig aspekt är synen! Varje förare vet att man ser sämre vid kraftigt regn, dimma eller snö. Att köra i skymning eller vid möten med bilar i mörker kan också vara stora utmaningar för många förare. 

Rodenstock Road är lösningen. Med specialutvecklade enstyrke- och progressiva glas är du förberedd att möta de utmaningar du kan ställas inför bakom ratten. För ökad säkerhet i trafiken.

Tysk precision.

Vi är stolta över att sälja Rodenstocks kvalitetsprodukter. Och det visar vi också – med varumärket på alla glas.

På våra märkesglasögon hittar du Rodenstocks ”R” som är en symbol för innovation och precision. En symbol för unik kvalitet ”made in Germany”.