Kontaktlinser

Att köpa linser hos Sala Optik är för det mesta inte dyrare än på nätet!

Linsbutiker på nätet brukar göra reklam att de är 50% billigare än hos optikern. Det är inte riktigt sant. Vi jämför regelbundet våra linspriser med de stora nätbutikerna. Ibland är vi lite dyrare och ibland faktiskt lite billigare. Dessutom finns vi till hands om linserna krånglar eller synen förändras.

Linsavtal – enklare kan det inte bli!

Med linsavtal får du linserna regelbundet hem i brevlådan. Du har en fast månadskostnad, fria ersättningslinser och alla undersökningar ingår. Enklast är att betala via autogiro men du kan också få räkning. Läs mer här. Välkommen in så räknar vi ut kostnaden för just dig.

Olika linstyper

Endagslinser

Engångslinser är ett perfekt val för dig som bara vill ha linser ibland. De är också ett bra alternativ för dig som använder linser på heltid, om du vill ha det absolut enklaste och säkraste linsbärandet. Eftersom du använder en helt ny lins varje dag är risken för att få problem med ögonen, som t.ex. infektioner mindre jämfört med traditionella linser. Moderna material gör att dina linser känns bekväma hela dagen varje dag.

Endagslinser finns för:

Närsynthet, översynthet och astigmatism. De finns även för ålderssynthet (presbyopi).

Månadslinser

Månadslinser används i en månad innan man byter till nya. De är mycket lämpliga för heltidsanvändare och kan vara mer kostnadseffektiva men kräver större omtanke och skötsel än engångslinser. Detta eftersom linserna skall användas i ögat upp till en månad. Månadslinser tillverkas i mängder av styrkor och varianter. Det betyder att det kan vara lättare att hitta en exakt korrigering av ditt synfel med månadslinser jämfört med endagslinser. Moderna månadslinser är vanligtvis gjorda av Silicon Hydrogel-material vilket låter mer syre passera genom linsen till ditt öga så att du kan använda din lins längre. Många månadslinser är till och med godkända att sova med.

Månadslinser finns för:

Närsynthet, översynthet och astigmatism. De finns även för ålderssynthet (presbyopi).

Linser för astigmatism

Astigmatism är inte längre något hinder för att använda kontaktlinser. Men astigmatism kräver lite mer specialiserade linser. Dessa linser är utformade så att de håller ett bestämt läge på ögat och inte roterar. Linser för astigmatiskt synfel finns nu i fler och fler olika sorter, inklusive engångslinser och månadslinser. Endagslinser finns dock inte i lika många olika varianter som månadslinser.

Astigmatiska linser finns för:

Närsynthet, översynthet

Multifokala linser

Med åren hårdnar ögats lins och kan inte längre ändra form för att ställa om skärpan. Det är ju ett välkänt faktum att vid ungefär 45-50 års ålder börjar vi alla få svårt att justera vårt fokus från avstånd till nära håll. Det är då vi behöver läsglasögon eller progressiva glasögon. Kontaktlinser finns också med olika styrka för långt och nära håll. Multifokala linser kan för många linsbärare ge bra syn på både långt och nära håll.