Sala Optik

Sala Optik är den personliga optikern med lokal förankring och vi brinner för att hjälpa våra kunder både se bra och se bra ut – oavsett budget eller synfel.

På Sala Optik är vi otroligt stolta över den personliga service vi levererar till våra kunder. Du träffar inte vilken optiker eller assistent som helst – du träffar Emma och Lennart och vi brinner för att ge dig den bästa servicen både i undersökningsrummet och när du väljer bågar.

Som helt fristående optiker är vi fria att välja vårt sortiment helt utifrån våra kunders behov och är glada att få erbjuda ett brett erbjudande av handplockade bågar och produkter vi har valt ut just för våra kunder. Vi åker regelbundet på inköpsmässor ute i Europa för att ta in de senaste trenderna och hos oss hittar du bågar och kollektioner som inte finns hos någon annan optiker i området.

Vi jobbar även mycket med glasögon för barn och har en hel avdelning avsatt för barnglasögon i butiken. Barns synhälsa är otroligt viktig och att från första början ha en bra relation till sin optiker och glasögon är avgörande för förhållandet man har med sina synhjälpmedel längre fram i livet.

Välkommen in till Sala optik.

Personalen

Lennart

Jag utbildade mig till optiker för över 30 år sedan. Då som nu tilltalades jag av ett yrke som kombinerar hantverket att tillverka glasögon med de medicinska och optiska kunskaper som jag använder i undersökningsrummet.
Under mina år i yrket har jag arbetat i både stora och små optikerbutiker. Jag har också haft ledande positioner i stora optikerkedjor.
När jag öppnade Sala Optik såg jag möjligheten att skapa en butik utifrån min samlade erfarenhet. En butik som ska ge Salaborna ett personligt utvalt sortiment, hög kvalitet och perfekt service. Vi valde också att stå utanför optikerkedjorna för att kunna arbeta på det sätt vi tror på. Och som vi tror passar våra kunder bäst.

Emma

Jag har jobbat inom handel hela mitt yrkesliv. Jag älskar att träffa människor och att ge bästa tänkbara service. Jag är utbildad är florist och hade främst arbetat i blomsterhandel innan jag kom till Sala Optik. Jag har också jobbat i skoaffär och i livsmedelsbutik.

När Lennart ringde och erbjöd mig arbete i den optikaffär han skulle öppna kände jag direkt att jag ville prova på det. Jag har alltid tyckt om glasögon och tyckte att det skulle vara spännande att testa optikerbranschen. Ett beslut som jag aldrig har ångrat. I butiken har jag bland annat huvudansvaret för inköp av glasögonbågar. Det är lika spännande varje säsong att se vilka nyheter som våra leverantörer presenterar. Vi strävar alltid efter att ha ett sortiment som skiljer sig från optikerkedjornas ganska opersonliga sortiment.