Kontaktlinstillpassning

Funderar du på kontaktlinser?

Kontaktlinser är ett jättebra alternativ till glasögon t.ex. för sport, sociala aktiviteter eller friluftsliv. Eller kanske trivs du inte alltid i glasögon. Idag finns det väldigt många olika sorters kontaktlinser på marknaden. Linser för i stort sett alla olika synfel och för vitt skilda behov. Vi har lång erfarenhet vad gäller att hjälpa dig som ny kontaktlinsanvändare att hitta den bästa lösningen just för dig. Och att prova ut kontaktlinser är varken svårt eller krångligt.

Så här går det till att prova ut linser.

Först gör vi en noggrann synundersökning för att ta reda på vilket synfel du har. Sedan gör vi ytterligare undersökningar, vi mäter till exempel ögats kupighet, och vi gör en noggrann inspektion i mikroskop av dina ögon för att se att de är friska och utan skador.

Därefter väljer vi – i samråd med dig, en lämplig kontaktlins. Endagslins, vanlig månadslins eller dygnetruntlins. När vi rekommenderar linser gör vi det utifrån bland annat ditt synfel och hur du vill använda linserna. Ska du ha dem dagligen eller bara ibland? Ska du ha dem till sport eller någon annan aktivitet?

Sedan är det dags att prova linser! Om vi måste beställa hem dina linser får du en tid några dagar senare. Du får lära dig att sätta i och ta ur linserna. Och hur du hanterar och gör rent dem. Därefter kollar vi att allt fungerar och att du ser som du ska. Efter detta går du hem som nybliven linsbärare.