Varumärken hos Sala Optik

Hos Sala Optik hittar du ett brett urval av utvalda glasögonbågar. Vi är en fristående optiker, därför kan vi själva välja ut de kollektioner och modeller som passar just våra kunder. Och efter 10 år i Sala törs vi säga att vi har en god uppfattning om vad som passar våra kunders smak. Vi älskar när du som kund hittar bågar som har det lilla extra och som du riktigt trivs i.

Omgivna av Dolomiternas bergstoppar skapar Blackfin lätta och hållbara titanbågar. Man kombinerar italiensk elegans med mjuka färger och tunna material som gör de kraftfulla formerna lättburna med en personlig twist. Man är idag en av världens främsta tillverkare av glasögonbågar i högsta kvalitet.

Tom Ford har gått från att vara mannen bakom märken som Gucci och Yves Saint Laurent till att vara ett av de mest igenkända och älskade märkena i modevärlden. Med sin förmåga att uppdatera klassisk design och tänja på gränserna skapar han en kollektion som både är retro och modern.

Nine Eyewear kombinerar Dansk design och Japanskt hantverk. Basen i kollektionen är Japanskt Titanium. Detta starka och rena material valdes för att skapa lätta och komfortabla glasögon utan att kompromissa med kvalitet. Alla bågar väger ca nio gram – därav namnet – Nine.

Etnia Barcelona förkroppsligar en idé om frihet, mänsklighet och respekt. Samtidigt speglar glasögonen staden Barcelona. En stad öppen mot världen, innovativ och inte så lite rebellisk. Med färgglädje och design som inte liknar något annat. Mode och tradition i förening. 

Märket tar sitt namn från grundaren Hugo Boss. Allt började med ett litet skrädderi i Tyskland på 20-talet. Man är främst kända för klassiska välskräddade herrkläder. Hugo Boss glasögon anknyter till klädkollektionernas kombination av klassisk kvalitet och design.

Ett kultmärke som alltid är relevant. Det finns nog inga solglasögon som under så lång tid förknippats med så många kulturella ikoner. Tidlösa modeller som Aviator, Wayfarer och Clubmaster bärs av kändisar, modebloggare och kanske också av dig.

Danska Örgreen gör högkvalitativa glasögon i en skandinavisk stil.
En fusion av stilren dansk designtradition och japanskt hantverk. Tidlösa bågar i klassisk nordisk minimalism.

Detta österrikiska varumärke har med sina fjäderlätta båglösa glasögon revolutionerat vad ett par glasögon kan vara. En kombination av stil, lätthet och hållbarhet. Silhouette är den officiella leverantören till amerikanska NASA. Silhouette är världskända som tillverkare av lätta glasögon i titan.

David Beckham står för en kollektion tidlösa bågar skapade i de bästa material. Hans smak och sinne för detaljer bidrar till en exeptionell samtida estetik parad med traditionellt hantverk. Märket speglar Beckhams vision och dedikation till kvalitet.

Detta danska smyckesmärke gör också glasögon. Man erbjuder ikoniska klassiker med en sensuell inställning till stil. Sprunget ur en fascination för konst, arkitektur, naturen, film och musik. Och en förmåga att ständigt överraska och fresta.